Diensten

Voorzorg

 

Het taboe rond afscheid nemen verdwijnt langzamerhand. We zijn er ons steeds meer van bewust dat we op een dag heengaan en willen ons afscheid van het leven meer bespreekbaar maken. We bieden je de mogelijkheid om het verloop van je uitvaart helemaal zelf te bepalen. Zo kunnen je nabestaanden afscheid nemen op de manier die jij wilt en bespaar je hen de kopzorgen van beslissingen nemen in deze emotioneel moeilijke periode.

Daarnaast bieden wij ook uitvaartverzekeringen aan. Zo bespaar je je familie de financiële afhandeling van de uitvaart.

Je kan steeds vrijblijvend contact opnemen met ons om jouw uitvaartwensen te bespreken.

 

Uitvaartzorg

Het rouwbezoek

Na het overlijden van een dierbare begeleiden we je in het rouwproces, en bespreken we samen met jou alle wensen en mogelijkheden. We besteden voldoende tijd aan de voorbereiding van de uitvaart en betrekken je bij iedere stap. We staan open voor de ideeën van de nabestaanden en bekijken samen wat mogelijk is om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken.

Al 25 jaar bieden we jou een plek waar het volledige rouwtraject, van het regelen van de begrafenis tot de uitvaart zelf, op één plaats kan aangeboden worden. Daardoor kunnen we nabestaanden op een familiale manier ten volle ondersteunen in het rouwproces. Zo beschikken we over een rustige, serene omgeving waarin de nabestaanden een laatste groet kunnen brengen aan de overledene.

De plechtigheid

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om, naast een plechtigheid in de kerk, te opteren voor een alternatieve afscheidsplechtigheid in onze nieuwe aula, waar ruimte is voor uitvaarten in intieme kring tot 130 personen.

Wij trachten elke plechtigheid uniek en persoonlijk te maken. Nabestaanden zijn dan ook volledig vrij in de keuze van muziek en foto’s. Voor velen lijkt dit een opgave maar dat hoeft het niet te zijn. Denk bijvoorbeeld aan liedjes die je doen denken aan mooie momenten samen met je dierbare. Uiteraard helpen we je ook graag bij deze keuze. Met de aangeleverde foto’s of videobestanden maken wij een serene montage op muziek. Deze beelden kunnen het levensverhaal van uw dierbare kracht bij zetten. 

Indien gewenst, faciliteren we graag een livestream zodat familieleden, vrienden of kennissen die niet op de plechtigheid aanwezig kunnen zijn toch op afstand de uitvaart kunnen volgen. Ook een opname van de dienst behoort tot de mogelijkheden. 

Sinds 2024 beschikken we, naast de oldtimer Cadillac Fleetwood, over een volledig elektrische Polestar rouwwagen. Hiermee trachten we een milieuvriendelijker alternatief te bieden en sluit deze rouwwagen aan bij onze filosofie om elke uitvaart in alle sereniteit vorm te geven. 

 

De koffietafel

Tijdens de koffietafel is er tijd om met een hapje en een drankje even bij te praten, herinneringen op te halen en om elkaar steun te geven.

Doorheen de jaren luisterden we naar de families om de behoeften van de gasten in kaart te brengen. Op deze manier trachten wij de familiale aanpak die u kreeg tijdens het regelen en uitvoeren van de afscheidsplechtigheid, door te trekken naar de koffietafel of afscheidsreceptie.

Na de plechtigheid bieden wij dan ook de kans aan om op dezelfde locatie een koffietafel te verzorgen. Onze vernieuwde koffiezaal biedt plaats voor ongeveer 80 personen.

In ons uitvaartcentrum kunt u rekenen op een  stijlvolle, doch ongedwongen dienstverlening. Een team van ervaren medewerkers staat voor u klaar om de koffietafels te laten verlopen zoals u het wenst.

Nazorg

Ook na de uitvaartplechtigheid worden nabestaanden overspoeld met allerhande formaliteiten die in orde gebracht moeten worden. Daarom hechten we veel belang aan nazorg, wat een onderdeel van de uitvaart is dat vaak over het hoofd gezien wordt. Onze gids “Wat te doen na overlijden”, die we jou aanbieden bij de regeling van de uitvaart, komt hieraan tegemoet.

In deze handige gids informeren we jou over alle praktische zaken die na de begrafenis nog allemaal geregeld moeten worden. Want na het overlijden van een familielid zal je heel wat administratieve en financiële instellingen op de hoogte moeten brengen.